Steve Howard: “Duurzaamheid verankeren in bedrijfsvoering”

Oke, eerst een bekentenis. Tot een jaar geleden had ik niet heel veel met de term “duurzaam”. Natuurlijk word je ermee geconfronteerd en weet je dat LED lampen beter zijn dan de ouderwetse gloeilampen, maar daar bleef het bij. Zoals gezegd dat was een jaar geleden.

Wat is er veranderd? In de zomer van 2013 ben ik gaan werken bij een van de duurzaamste (energie)bedrijven van Nederland. In een van de eerste gesprekken werd ik al gewaarschuwd voor het “duurzaamheidsvirus” zoals het liefkozend genoemd wordt. Toen nog sceptisch, maar tijdens de introductie dag (ja die hebben ze) werd ik, samen met andere nieuwe collega’s, welkom geheten door verschillende mensen van diverse afdelingen. Daar begon de besmetting en ik ben er eigenlijk best trots op.

Ik vind het dan ook mooi en goed om te zien dat meer en meer grote organisaties de omslag naar duurzaamheid maken. De mogelijkheid tot het realiseren van een duurzamere wereld, begint bij die grote organisaties. Als zij het goed doen, kan duurzaamheid voor de meeste mensen betaalbaar zijn en geen luxe voor een enkeling. 

Vanochtend kwam ik onderstaande TED-Talk tegen van Steve Howard. Hij is de man die ervoor moet zorgen dat Ikea duurzame producten op de markt brengt voor miljoenen mensen. Een mooie en inspirerende talk.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=buH_vs7LFzw]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>