Geluk zit in kleine dingen

Dit is misschien wel de gelukkigste periode uit mijn leven. En dan bedoel ik niet specifiek de vakantie maar de afgelopen jaren.  Misschien raar om te zeggen omdat ik juist de afgelopen jaren ziek ben geworden. Maar afgelopen week, zittend aan het zwembad met een goed boek, een lekker glas wijn, luisterend naar manlief en vrienden in gesprek realiseerde ik me dat het zo is. 

Toegegeven, vakantie draagt zeker bij aan t geluksgevoel, maar daar ging het me nu net niet om. Mijn hart maakt een sprongetje als mijn neefje van anderhalf met een big smile “tanti” zegt als je binnenkomt, als manlief je zegt dat hij van je houdt, als kleine S. tijdens deze vakantie roept dat ze wil “slemme met papaspina” (zwemmen met tante Sabina) of een spontaan etentje met vriendinnen.

Zo luisterend naar manlief en onze vrienden realiseerde ik me dat geluk (voor mij) zit in het bewust ervaren van dit soort kleine momenten. Even stilstaan en ervaren. Het liefst zou ik ze in een doosje willen doen en voor altijd vasthouden, maar dat kan nu eenmaal niet. 

Gelukkig zijn er heel veel van dat soort momenten….. als je ze maar wilt zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>