Echte liefde

Vorige week stond er een mooi artikel in alle kranten: “73 jaar getrouwd echtpaar overlijdt binnen 28 uur na elkaar“. Iedereen had het er over en niet onterecht misschien. Want stiekem willen we dit allemaal zo. Helaas is de werkelijkheid maar al te vaak anders.

Oud worden is ook niet iets waar we heel erg naar uit kijken. Maar als je dat mag doen met je grote liefde maakt het misschien iets dragelijker en het verhaal van afgelopen week geeft ons een beetje hoop dat het toch kan.

Echte liefde
Een paar weken geleden stapte ik achter een ouder paar uit de trein op Rotterdam Centraal. Beide liepen niet heel goed, maar vooral zij had het moeilijk. Omdat de roltrap naar boven ging waren ze genoodzaakt de trap te nemen. Zij twijfelde, was angstig en durfde eigenlijk niet. Hij pakte haar hand, fluisterde iets in haar oor en leidde haar heel voorzichtig de trap af.

Onderaan de trap gaf hij haar een troste glimlach, ze was immers die steile trap af gekomen. Haar antwoord: een liefdevolle zoen.

Voorbeeld
Er was overduidelijk nog altijd heel veel liefde en genegenheid voor elkaar. Ik kon dan ook een bewonderende glimlach niet onderdrukken. Zij zijn voor mij een voorbeeld van hoe ik samen met mijn eigen grote liefde oud wil worden.

Echte liefde
Hij en zij op de trappen op Rotterdam CS

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>