Social media

Sociale media zijn niet meer weg te denken. Consumenten gebruiken sociale media niet alleen in hun zoektocht, ze starten er ook steeds vaker. Het biedt dan ook enorme kansen voor organisaties. Maar zomaar starten met accounts aanmaken is niet verstandig. Net als alles in marketing begint het met een duidelijke strategie. 

Ik laat je graag zien hoe de inzet van social media bijdraagt aan merkherkenning, meer verkeer en uiteindelijk kan bijdragen tot meer omzet. De kracht zit hem in de integratie met andere online en offline kanalen. 

De voordelen

Beter vindbaarheid
Tevreden fans & klanten
Meer inzicht & kennis

De aanpak

We beginnen allereerst met het omschrijven van een duidelijke strategie. Op basis van je bedrijfs- en online doelstellingen, gaan we eerst je doelstellingen en doelgroep voor social media beschrijven. Ook van belang is om te bepalen hoeveel tijd je hebt om te besteden aan social media. Je komt niet meer weg met 1 keer per week een half uurtje. Je zult regelmatig relevante updates moeten plaatsen.

Pas als we dit alles inzichtelijk hebben gaan we kijken of en zo ja welk social media kanaal het beste past.  Daarbij houden we ook rekening met je eventuele andere online activiteiten. Een geïntegreerde aanpak is altijd effectiever. Door duidelijke keuzes te maken haal je het meest uit je inzet. Ook draagt het bij aan het opbouwen van een duurzame relatie. Voor social media geldt nog meer dan voor andere marketing activiteiten, je doet het goed of doe het maar niet.

Luisteren en reageren

De meeste tijd op social media zal gaan zitten in het luisteren en reageren. Het gaat immers om het aangaan en onderhouden van relaties. Consumenten verwachten daarnaast (snel) antwoord op een vraag, iets om zeker rekening mee te houden. 

Ik kan je helpen zelfstandig aan de slag te gaan (en te blijven) met social media en kan je helpen bij het vinden van de juiste tools om het je zo makkelijk mogelijk te maken. 

 

Ik help je graag op weg. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. 

Neem contact op